Aktuality
Důchody se zvýší o 839 korun zveřejněno 21.09.2020
Vláda schválila návrh valorizace důchodů na příští rok. Průměrný starobní důchod by se podle něj měl zvýšit o 839 korun měsíčně. Navýšení důchodů podle stanovených pravidel nařizuje vládě zákon. Podle serveru Novinky.cz o rozhodnutí informovala na Twitteru ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).
Babiš: Ministrem zdravotnictví se stane Roman Prymula zveřejněno 21.09.2020
Prezident ČR Miloš Zeman podle ministryně financí Aleny Schillerové podpořil zrušení superhrubé mzdy, ale jen na dva roky zveřejněno 20.09.2020
Prezident ČR Miloš Zeman podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) podpořil zrušení superhrubé mzdy, ale pouze na dva roky. Další vláda by se měla touto změnou zabývat znovu, uvedla. Ministryně se návrhu nebrání, bude ale hledat shodu na návrhu ve vládní koalicí, ale i s dalšími partnery. Se zrušením superhrubé mzdy souvisí zavedení patnáctiprocentní daně z příjmu.
Mor prasat v Německu dostává Evropu pod tlak! zveřejněno 18.09.2020
V těchto dnech nastala složitá situace, která se týká dovozu vepřového masa, neboť v sousedním Německu vypukl africký mor prasat. Jak nás informoval Zemědělský svaz ČR a Český svaz zpracovatelů masa, výsledkem této události je skutečnost, že Čínská lidová republika, Vietnam a Jižní Korea již zakázaly dovoz vepřového masa, a to z celého území Spolkové republiky Německo. Z tiskové zprávy dále vyplývá, že nákaza byla potvrzena u uhynulého prasete divokého v blízkosti polských hranic.
Výrobci i obchodní řetězce pokračují ve vylepšování složení potravin zveřejněno 18.09.2020
Výrobci a obchodní řetězce ve čtvrtek, během tiskové konference Potravinářské komory ČR, představili, jak pracují na úpravách složení svých výrobků. Soustředí se především na to, jak snížit v potravinách obsah některých negativně vnímaných živin, jako jsou cukry, soli a tuky, snížit jejich energetickou hodnotu či jinak vylepšit nutriční složení. Tyto aktivity jsou reakcí na rostoucí zájem o zdravější potraviny, ale i na kritiku stravovacích návyků české populace navyklé na přemíru soli a cukru.