Jedině i nadále pokračující živočišná výroba nám může pomoci k postupnému zajištění soběstačnosti ve výrobě potravin! zveřejněno 25.05.2020
Rozhovor se členem Představenstva Agrární komory ČR Jiřím Zelenkou
Rozhovor se členem Představenstva Agrární komory ČR Jiřím Zelenkou
V uplynulých dvou a půl měsících jsme v České republice prožili pandemii koronavirové nemoci COVID-19. V nouzovém stavu, který zhruba v polovině března přijala vláda ČR, a který již naštěstí skončil, lidé, pro které začal platit zákaz vycházení, začali hromadně skupovat potraviny v obchodech. Přičemž se v prvních dnech stávalo, že díky obrovskému náporu kupujících, se v některých prodejnách projevil momentální nedostatek některých základních potravin.
Krize spojená s šířením koronaviru je obrovskou lidskou a společenskou tragédií, jež vyvolala nebývalou potřebu hlubokého soucitu se všemi, kdo jí byli zasaženi, a velké uznání všem, kdo během ní stáli v přední linii a plnili základní povinnosti.
V posledních týdnech, zejména v souvislosti s koronavirovou krizí, se v České republice hovoří o tom, jak nám chybí soběstačnost v takových základních potravinách, jako je hovězí a vepřové maso, drůbež, vajíčka a některé další komodity. Mimochodem, již řadu let na tuto skutečnost soustavně upozorňuje vedení Agrární komory ČR představitele našeho politického a hospodářského života.