Bohumír Dufek, předseda ASO hostem pořadu Interview ČT24 zveřejněno 26.05.2022

Bohumír Dufek, předseda Asociace samostatných odborů byl hostem pořadu Interview ČT24 25. května 2022. Hovoříl na téma zvyšování platů ve veřejné sféře. Nové vedení ČNB a šetřící vláda. Zeštíhlení a zefektivnění veřejné sféry. Stoupá nervozita, hrozí stávky a demonstrace.

Stanovisko Agrární komory ČR k rozhodnutí vlády ČR o Národním strategickém plánu SZP zveřejněno 25.05.2022

„Vláda si místo zajištění potravinové bezpečnosti České republiky vybrala laciný politický marketing. Nastavením redistributivní platby na úrovni 23 procent, tedy na dvojnásobku hodnoty obvyklé jinde v Evropě, dojde u nás s největší pravděpodobností k dalšímu poklesu stavů hospodářských zvířat a útlumu v pěstování citlivých komodit, jako jsou brambory, ovoce, zelenina nebo chmel.

Vyjádření Zemědělského svazu ČR ke Strategickému plánu SZP pro Českou republiku zveřejněno 25.05.2022

„Zemědělský svaz ČR od počátku roku upozorňuje, že překotná změna strategického plánu bez znalosti dopadů na zemědělství a produkci potravin v neprospěch produkčního zemědělství bude znamenat propad produkce především citlivých komodit, jako je maso, mléko, ovoce, zelenina, chmel či řepa cukrovka. I přes hodnotící zprávu EU, která vyzývá členské státy k potřebě zajištění produkce potravin, vláda pokračuje ve strategii utlumování produkce českých potravin a vyšší podpory malých zemědělských podniků bez jakýchkoli dodatečných podmínek.

Obchodníci zneužívají český trh zveřejněno 23.05.2022

Potraviny byly v Česku v minulosti brzdou inflace, která se nyní mění spíše na inflační motor. Jídlo na pultech obchodů v posledních týdnech zdražuje, ale zákazníci nejsou jediní, kdo to pociťuje

Ceny v restauracích jsou o 20 až 40 procent vyšší, než si přejí lidé. Největší rozkol je u limonád zveřejněno 22.05.2022

Ceny ve stravovacích zařízeních jsou, podle analýzy společnosti Data Servis, o 20 až 40 procent vyšší, než by si hosté představovali. Nejvíce se realita s přáním zákazníků rozchází u limonády. Do gastronomických podniků se po omezeních spojenými s pandemií koronaviru vrátilo 90 procent lidí, zbytek si oblíbil trávení času doma. Podle zpravodajství Českého rozhlasu to vyplývá z údajů, které Data Servis zveřejnil na svém webu.

Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení