• Zveřejněno: 19.06.2024

Lesnicko-dřevařská komora ČR zahájila celostátní komunikační kampaň s názvem „Hospodaříme s odpovědností“. Její součástí budou diskusní setkání lesníků a dřevařů s občany, starosty a zastupiteli, a spuštění stejnojmenného komunikačního webu a sociálních sítí. Projekt vznikl ve spolupráci s Lesy České republiky, s. p., Vojenskými lesy a statky, s. p. a společností DYAS. Jeho snahou je zlepšit komunikaci lesníků a dřevařů s veřejností a zástupci samospráv.

„Chceme v neposlední řadě také vyvracet mýty a dezinformace, které cíleně šíří některé skupiny a organizace ve snaze prosadit své vlastní zájmy na úkor přírody i lidí, kteří v ní žijí, rekreují se, sportují i podnikají,“ říká Jan Václavík, předseda Lesnicko – dřevařské komory ČR. „Zneužívají přitom citlivosti veřejnosti k zeleným tématům a šíří odborně nepodložená, mediálně atraktivní, zkratkovitá řešení, jejichž důsledkem by nakonec bylo podstatné zhoršení péče o přírodu a krajinu stejně jako závažné negativní dopady na běžný život občanů,“ dodal.

Kampaň startuje tento týden 20. června setkáním v oblasti Ždánického lesa, na Obecním úřadu Dambořice, 26. června v obřadní síni Městského úřadu v Bučovicích a 27. června v kavárně Kulturního domu ve Ždánicích. Všechna společná setkání lesníků s veřejností začínají v 16.30 hod.

Bližší informace ke spuštěné kampani naleznete na webové stránce: hospodarimesodpovednosti.cz.

  • Zdroj: Lesnicko-dřevařská komora ČR, Agrární komora ČR
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Země živitelka letos přilákala 129.396 návštěvníků, nejvíce za 20 let

  • Zveřejněno: 28.08.2024
Letošní jubilejní 50. ročník nabídl od 22. do 27. srpna i další rekordy, mezi nimi nejvýkonnější kombajn, kterých je na světě 15 a jeden je zapůjčený v Česku. Prezentovalo se více než 600 vystavovatelů. Letošní novinkou byl odborný program zaměřený na samořídící stroje, drony nebo umělou inteligenci. ČTK

Vláda schválila půlmiliardové odškodné pro ovocnáře

  • Zveřejněno: 05.09.2024
Pěstitelé ovoce mohou získat mimořádnou podporu téměř půl miliardy korun za škody, které jim způsobily jarní mrazy. Vláda dnes schválila příslušný program, uvedl na síti X ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). ČTK

Mezinárodní konference ASO

Asociace samostatných odborů 12. září 2024 od 9.30 hodin pořádá mezinárodní konferenci
 

Rizika dopadů ekonomické krize na sociální smír

z pohledu zaměstnanců